Teckna din Motorcykelförsäkring direkt i mobilen!


Teckna försäkring direkt i mobiltelefonenÄntligen kan man teckna sin Motorcykelförsäkring på ett enkelt sätt! Nu kan alla med smartphone teckna sin MC-försäkring direkt i mobilen genom Svedea Motorförsäkring. Detta är något som vi på motorcykelbloggen tillsammans med många andra motorcykel-fantaster länge efterfrågat!

Nu kan vi mc-åkare äntligen teckna våra försäkringar direkt i mobilen!

Att något som varit så efterfrågat en längre tid ska dröja så länge? Ja, försäkringsbranschen är väl knappast känd för att vara flexibel och anpassa sig efter kunderna på bästa sätt. Nu har i alla fall Svedea Motorförsäkringar tagit fram en riktigt smidig lösning till oss som äger en motorcykel. Du kan enkelt gå in på Svedeas mobila hemsida (m.svedea.se) och skriva in registreringsnumret på den motorcykeln du vill få en försäkrings-offert på. Man får även ange sitt personnummer, för att Svedea ska få reda på din ålder, var du bor etc.

Otroligt enkelt att få fram vad en offert på försäkring till din MC

Du får sedan fram information om vilken MC-modell det är du vill försäkra eller få offert påDet finns flera försäkringsalternativ - Klicka för större bild och vad det kostar att försäkra den. Vi på motorcykelbloggen testade först att skriva in ett registreringsnummer från en Honda CBR 600 årsmodell 1999,vilken det inte gick att få en försäkrings-offert på utan man fick då höra av sig till Svedeas kundservice. Därefter testade vi registreringsnumret på en gammal klassiker i form av en Yamaha RD 350 årsmodell 1986 och då gick det bättre. En Yamaha RD räknas idag till MC-retro klass vilket tydligt framgick under modellbeteckningen. I detta fallet kunde man välja antingen helförsäkring eller helförsäkring XL.

Hälften av de motorcyklar vi sökte offert på gick inte att genomföra

Vi fortsatte att testa på Svedeas online försäkringsoffert med ytterligare motorcyklar. Tre av sex motorcyklar gick inte att få fram någon offert på. Alla dessa hojar, Gas Gas SM 125 -05, Honda CBR 600 R -04 och Honda CBR 600 F -99, har den gemensamma faktorn att de är av det extrema slaget. Med enklare modeller i form av Yamaha RD 350 -86, Honda CRM 125R -91 och KTM 640 SM -05 var det däremot inga problem! På bilden ser ni alla olika alternativ som fanns vid offert på KTM:en.

Fler försäkringsbolag lär snart ta efter!

Svedea var först i världen att erbjuda möjligheten att räkna på och att teckna försäkring direkt i mobilen. Men det lär inte dröja länge innan resterande försäkringsbolag börjar att ta efter Svedea och själva komma med en lösning. Svedea blir i alla fall ett intressant försäkringsbolag att följa i framtiden, då det visar sig vara riktigt flexibla och lyssna till sina kunder. De kom in på marknaden så sent som i januari 2011, men har redan börjat ta stora marknadsandelar. Helt klart en stor utmanare till de större aktörerna på den svenska försäkringsmarknaden för motorcyklar!

Fungerar även att teckna försäkring för de som inte har smartphones

För de som inte har smartphones, finns även en enkel sms-tjänst som man kan använda sig av. Som även den är kopplad till Svedeas försäkringssystem.

Läs Svedeas pressrelease för försäkrings-tjänsten här!

2 tankar kring ”Teckna din Motorcykelförsäkring direkt i mobilen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *